Rom – aktuellt hela året

Roms milda klimat gör staden passande även under vintertid. Perfekt för att fira Jul eller Nyår i den ”eviga staden” omgiven av folkliv, feststämning och kultur. Vi ger förslag på sevärdheter även utanför Rom och intressanta utställningar.

blogg1

Visste du att man äter ute på Piazza Navona under hela vintern?   Vintrarna brukar vara milda i Rom och vid regn eller blåst så kapslas uteserveringarna in med plast – men ute sitter man!

blogg1a

Matmarknader och andra vardagliga event som pågår varje vecka stänger inte ner under vintern.  I centrala, historiska Rom bor cirka 1,5 miljoner romare och alla vill ha sitt färska bröd och ost och charkuterier varje dag.  Hyr en lägenhet och lev som romarna så kommer ni staden närmare.

Rom satsar mycket på ljus för vinterns kvällar. Fastigheterna lyses upp och träden dekoreras med ljusslingor.  Låt årets mörkaste dagar i Sverige bytas ut mot några upplysta dagar i Rom.  Rom brukar ha många soldagar även under vintern och solen går ner först klockan fem. Då får ni några extra timmar ute i dagsljuset varje dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.