Samkönade vigslar i Italien

 

samkonadvigsel

De italienska rådhusen accepterar samkönad vigsel sedan i mars i år. Det öppna upp för samkönade par som vill gifta sig i Italien och få ett giltigt intyg med sig hem. Det finns fantastiska platser i Italien som redan för hundra år sedan drog till sig samkönade par från hela Europa. Jag tänker i första hand på Capri som blev ett hem för många par  som inte kände sig fria i sina hemländer under 1900-talets början.  Capri drar numera till sig gäster från hela världen, här finns en otroligt prunkande växtlighet,  dramatiska klippor och underbara utsikter. Capri är en ganska liten ö men har ändå två orter – och de är ganska  olika varandra; Capri och Anacapri. Capri är känt för lyxhotell, shopping  och fantastiska restauranger och här hittar man alla kändisarna  under sommaren. I Anacapri bor de bofasta och här finns  Villa San Michele och en mer småskalig bebyggelse med bilfri gågator och fina hotell. Hamnen Marina Grande har permanent boende och de flesta villorna bebos hela året runt. Men när den sista båten går från Marina Grande till fastlandet vid 17-tiden då är det lätt att känna sig som Capribo. Då försvinner turisterna som är på dagstur till Capri och ett helt annat Capri träder fram: Det glamourösa Capri, paradisön Capri där bougainvillean och utsikterna  bildar dekor till fantastiska kreationer , fest och livsglädje. Capri är som gjort för bröllop och festligheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.