31 juli, 2016

Vandring

Vandring på Amalfikusten

Att vandra i bergen längs Amalfikusten är en upplevelse ni sent kommer att glömma. Ni kommer att känna historiens vingslag när ni ser ut över havet där Odysseus seglade och lockades av sirenerna vid ön Li Galli utanför Positano.
Ni kan vandra på hedar där den gula ginsten flödar och där det doftar av rosmarin och myrten. Ni följer gamla åsnestigar eller stigar som romarna har trampat upp och det turkosblåa havet ligger långt nedanför. Inte undra på att en av vandringslederna heter Gudarnas stig.
Il Sentiero degli Dei (Gudarnas stig) anses vara en av de vackraste vandringsleder som Italien har att erbjuda. Denna vandringsled tar ca 6-7 timmar och startar i Agerola och avslutas ovanför Positano i Montepertuso. Men det finns många andra vandringsleder att välja mellan.

vandringVandring på ”Gudarnas stig” med Capri i fjärran

Vi berättar för er var kartor och lämplig utrustning kan köpas och vi ger länkar till bussar. För den ovane vandraren kan kanske en vandring från Ravello via Scala till Amalfi vara lagom; den tar max 2 timmar. Då tar man bussen till Ravello och startar vandringen ner via grusstigar och trappor, bland citronodlingar och sparsam bebyggelse, ända tills man når Amalfi. Då har man möjlighet att se mycket av kusten.

vandringMandel

Vi rekommenderar er vandring främst under vår och höst, men det är möjligt att vandra även på vintern men då kan vädret vara lite ostadigare. Amalfikusten är känt för sitt milda klimat det går t ex att bada ända in i november. Och en medeltemperatur på +10-15 grader under vintern gör att man kan sitta ute och äta en medhavd matsäck i solen utan att frysa om det är en fin dag.

Våren kommer tidigt på Amalfikusten. Mimosan finns redan i februari och frukträden blommar för fullt under mars månad. När vi närmar oss slutet av april och början av maj kan temperaturen vara sommarlik, med svenska mått mätt. Citroner och apelsiner kan plockas från träden under hela året.

vandringConcaConca dei Marini, Amalfikusten

Vi ordnar även vandring i andra delar av Italien

vandringCefalu
Cefalú