11 december, 2020

Fullbokad – kurs i Sorrento 16-23 oktober 2021

Lärare: Susanna Salifou Nygren, https://www.susannanygren.se/

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare och till dig som är en mer erfaren målare. Under en intensiv vecka lägger vi tonvikten på målning där du får möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld.

Vi har även lagt upp ett program för att vi skall få stimulerar våra sinnen och vår nyfikenhet.  Vi upplever Sorrento och tar oss till Pompeji och Capri där vi tar del av konst, kultur och natur.

Susanna är en konstnär utbildad på konsthögskolan Valand i Göteborg och hon har lång erfarenhet av att undervisa i målning och teckning. Hon driver egna kurser i måleri samt arbetar som universitetsadjunkt på Malmstenskolan vid Linköpings universitet i konstnärlig gestaltning.

Susanna lägger tonvikten på att deltagarna får tillgång till grunderna i målning och teckning. Att deltagarna får bekanta sig med verktygen och målarmaterialet, få kunskaper om färg, valör och bildkomposition. Och att utveckla sitt personliga uttryck. Du som har erfarenhet av att måla får individuell handledning och ges möjlighet att vidga och fördjupa ditt sätt att ”se” och det personliga uttrycket i ditt måleri.

 

Vi bor på ett mysigt B&B som ligger lantligt ovanför Sorrento med utsikt över havet.

Alla dubbelrum har terrass eller balkong. Halvpension ingår. Vi målar på terrasser eller i trädgården.

En båt tar oss till Positano där vi kan uppleva gallerier och teckna av husen. Det är en mycket speciell miljö.

Vi tar båten till Capri för att bland annat besöka Villa San Michele i Anacapri. Det blir en heldagsutflykt.
Foto: Kristina Leffler Säll

Circumvesuviana (pendeltåget) tar oss till Pompeji på 40 minuter. Det blir en spännande halvdagsutflykt.