12 december, 2021

Planerad kurs i Sorrento 24 sept – 1 okt 2022

Lärare: Kerstin Wessberg
http://www.kerstinwessberg.se

Välkomna till en vecka i Sorrento intill Amalfikusten då vi målar varje dag mellan 9 och 13, inspirerade av det underbara landskapet omkring oss. Vi frossar i varmt solljus och sval, blå skugga, himmel, hav och berg med ljuvlig grönska av olika former. Ledorden för vårt skapande blir färgerna, friden och fantasi. Vi startar varje dag med roliga och bra målarövningar så att vi kommer i form, det ger en liten utmaning att jobba på under resten av dagen. Vi avrundar med gemensam genomgång där vi ser och lär av varandra och gläds åt våra resultat. Tanken från min sida som lärare är att du ska utvecklas utifrån din startposition och dina önskemål, det ska framför allt vara roligt och en njutning att måla.

Vi startar varje dag med roliga och bra målarövningar så att vi kommer i form, det ger en liten utmaning att jobba på under resten av dagen. Vi avrundar med gemensam genomgång där vi ser och lär av varandra och gläds åt våra resultat. Tanken från min sida som lärare är att du ska utvecklas utifrån din startposition och dina önskemål, det ska framför allt vara roligt och en njutning att måla. Du kan vara total nybörjare på denna resa, då tekniken är enkel. Eller så är du van målare, vi jobbar alla utifrån egna förutsättningar och väldigt fritt. Jag finns tillhands för feedback och stöd.

Utflykter till Pompeji och ön Capri står på schemat. På Capri tar vi oss upp till Anacapri för att uppleva Villa San Michele. Genom att ha skissblocket och några kritor i fickan när vi ger oss ut får vi många härliga skisser med oss tillbaka, att bearbeta med mer färg. Har du inte skissat förut så kommer du upptäcka en målarrikedom i denna enkla teknik.

Kontakta oss för program.


Vi målar och Kerstin inspirerar oss.

Vi bor på ett B&B i grönskan ovanför Sorrento

Från boendet är det promenadavstånd ner till centrala Sorrento med badbryggorna och stranden Marina Grande

Vi målar i trädgården eller på små terrasser

Marina Grande med strand, båtar och restauranger

Från Marina Piccola går båtar till Capri

Vi besöker Villa S Michele på Capri

Vi gör utflykter i Sorrento, här Piazza Tasso – huvudpiazzan

Pompeji inspirerar oss, vi tecknar och skissar under vårt besök

Il chiostro di S Francesco ligger intill en berömd utsiktspunkt

Utsikt över Vesuvius, Neapel och Capri