29 december, 2021

Planerad kurs i Sorrento 8-15 oktober 2022

Lärare: Susanna Salifou Nygren
https://www.susannanygren.se/

Du är varmt välkommen till denna fantastiska plats. Förra året var premiär för den här kursen. Det är med stor glädje jag återvänder till Sorrento med en ny grupp.

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och dig som är en mer erfaren målare. Under en intensiv vecka lägger vi tonvikten på̊ målning där du får möjlighet att utveckla, upptäcka och undersöka måleriets underbara värld. Deltagarna får tillgång till grunderna i målning och teckning. Du får bekanta dig med verktygen och materialet, du får kunskap om färg, valör och bildkomposition. Och att utveckla ditt personliga uttryck.

Du som har erfarenhet av att måla får individuell handledning och möjlighet att vidga och fördjupa ditt sätt att ”se” och det personliga uttrycket i ditt måleri. En materiallista kommer att skickas ut i god tid innan resan.

Vi har även lagt upp ett program för att stimulera våra sinnen och vår nyfikenhet. Monica Jörgensen på Costiera Travel följer med gruppen på utflykter som guide och reseledare. I år besöker vi Herculaneum, som ligger i närheten av Pompeji, en mycket välbevarad stad. Här finns väggmålningar och golv av mosaikmarmor där färgerna i stor utsträckning finns kvar. Många hus saknar enbart tak. Vi får en spännande dag utomhus. Vi besöker Museo Archeologico Nazionale i Neapel för att se alla föremålen från utgrävningarna. Vi hinner också med en kortare upptäcktsfärd i Neapel i samband med lunch. Vi reser till Neapel med pendeltåg, 60 min, och åker tillbaka i minivan.

Kontakta oss för program.

Vernissage

Vi bor med halvpension på ett litet B&B som ligger i grönskan ovanför Sorrento

En promenadväg tar oss ner till stranden Marina Grande och centrala Sorrento

Vi målar i trädgården eller på små terrasser

Båtar går från Marina Piccola till Capri och Positano

Vi upplever det Sorrento har att erbjuda, här huvudpiazzan Piazza Tasso

Il Chiostro San  Francesco

Det blir en utflykt till Pompeji eller Herculaneum (i bild Pompeji)

Neapel