7 december, 2022

Estepona, Spanien, 18 – 25 mars 2023

Lärare: Kerstin Wessberg, bildkonstnär www.kerstinwessberg.se

Återkom till oss om kursprogram

Detta förslag är för er som önskar att starta igång våren med en kurs i måleri vid havet i Estepona, Costa del Sol, den 18-25 mars. Här kan vi njuta av solen och värmen, ca 20-25 grader, och uppleva nya vyer. Vi kan promenera till Esteponas hamn på 15 minuter längs en promenadväg som sträcker sig flera mil i varje riktning. Vi gör utflykter och tittar bland annat på Muralmålningar i Esteponas gamla del och vi besöker Marbella, ca 30 minuter bort med buss.  

Vi kommer att bo på ett fint 4-stjärnigt ganska stort hotell, i andalusisk stil, strax väster om Estepona, med kommunal strand och hav direkt framför hotellet. I priset ingår halvpension, boende och målarkurs ca 4 timmar/dag. Vi får ett stort hotells alla fördelar som bra service, stora gemensamma utrymmen och aktiviteter som t.ex. vattengymnastik. Samtidigt har vi vår egen privata sfär med en stor terrass delvis med skugga och bara för oss. På terassen  finns bord och stolar och en underbar utsikt mot havet och palmerna. Det är där vi målar!  

Estepona är en välmående stad med en liten hamn med restauranger och en äldre del med bilfria smågator. Här finns många småbutiker och restauranger på små piazzor med apelsinträd och blommande växter.  Byggnadsstilen är en blandning av arabisk/morisk och spansk stil.   

Det finns många tillfällen till att skissa och hitta nya motiv då vi kommer att tillbringa  mycket tid utomhus. För den som vill vandra i de bakomliggande bergen går det att ordna. Det finns en buss direkt utanför hotellet som går till centrala Estepona på ca 10 minuter.  Vi kommer att äta gott och njuta av dagarna i solen.

Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell med balkonger ut mot havet

Vi har en privat terrass där vi målar

Rummen är smakfullt inredda i olika färger och med olika konstnärliga uttryck

Esteponas småbåtshamn ligger 15 minuters gångväg bort. Här finns restauranger och caféer.

Esteponas gamla stadsdel har smala gränder och vackra torg

En av Esteponas gränder med blommor

I Esteponas gamla stadsdel finns en ’mural route’. Med en karta från turistbyrån kan man uppleva ett sextiotal muralmålningar.

En botanisk trädgård i Estepona med enbart orkideer.

Estepona erbjuder en lång promenadväg längs havet.

Närmare Esteponas gamla stadsdel blir gångvägen bred.

Ett av ’Torre Almenara’

Vi gör ett besök i Marbella som är känt för sin blomsterprakt. Här finns ett stort utbud av småaffärer.

Malaga erbjuder inte bara Picassomuséet, utan här finns också en pampig katedral och många vackra byggnader och torg.