24 november, 2020

Planerad kurs i Sorrento 9-16 oktober 2021

Vi målar varje dag och njuter av allt Sorrento har att erbjuda. Program kommer ut i feb-mars 2021. Lärare Marianne Lagercrantz, artofwellness.se

Sorrento ligger på en platå högt över havet med utsikt över Capri. Staden har en gammal historia. Hit kom grekerna redan på 400-talet f Kr. Sorrento är känt för sin gammaldags charm: Badbryggor med omklädningsrum, terrasser med apelsinträd, lyxiga och lite bedagade hotell som numera är renoverade och hantverkare som tillverkar möbler i intarsiastil.

Sorrento har en tidlös elegans som gör att man gärna återvänder.


Välkommen på en kreativ målarresa till Sorrento i Italien. En resa för dig som vill utveckla dina goda vanor. Resan kommer att bjuda på lugna mindfulness-meditationer, vandring i skön natur och god grön lokal mat. Det blir tid till umgänge och givande samtal.

Marianne Lagercrantz leder dig i kreativ akvarell och akryl och grundteknik för landskapsmåleri. Du får pröva på frigörande måleriövningar där vi utgår från våra drömmar, känslor och visioner. Vi samtalar om bildens symbolik och mening. Du får också en personlig coachning av Min Inre Bild. Denna resa är ett samarbete mellan Marianne Lagercrantz och Monica Jörgensen, Italienkännare som anordnat temaresor i över 20 år. Monica är vår guide på plats och leder vandringar och utflykter.

Vi bor lokalt på det lilla familjepensionatet som serverar frukost och en del gröna luncher och middagar med grönsaker från trädgården. Varje morgon börjar med Mindfulness-meditation (frivilligt).

Resan är för dig som vill se Amalfikusten, utveckla ditt måleri och skapa goda vanor. Vila, vandra och fokusera på ditt inre och ditt nästa steg i livet. Marianne Lagercrantz är verksam konstnär, auktoriserad bildterapeut och skapare av Kreativt Måleri-metoden sedan 22 år i samarbete med Folkuniversitetet.

Välkomna till Villa Giovanna, en grönskande oas ovanför Sorrento

Vi målar varje dag och hela trädgården finns till förfogande

En kurs i måleri i Sorrento – där kropp, själ och sinne får energi, njutning och inspiration

 

 

Vi bor med halvpension

Det blir utflykter i Sorrento

Pompeji ligger 40 minuter bort med pendeltåg och man når Positano på en halvtimme med båt